Een breed aanbod in communicatie-opleidingen

U wenst een communicatie-opleiding te volgen, in groep of individueel?

Bij TWOONS zit u goed. We geven de volgende soorten opleidingen:

Crisiscommunicatie en incidentenbeheer

Hoe gaat u om met mediadruk in het geval van een crisis of een noodsituatie? Hoe bereidt u zich als organisatie voor op dergelijke situaties? Hoe vermijdt u dat de crisis uw imago schendt en ervoor zorgt dat uw klanten en partners het vertrouwen verliezen in u en uw organisatie? Tijdens deze opleiding reiken we de deelnemers concrete tips en tricks aan om de typische valkuilen van dergelijke noodsituaties te ontwijken, en leren we hen een proactieve houding aan te nemen zodat ze bij machte zijn om de communicatie rond een crisis te controleren. Deze opleiding voorziet in een beetje theorie, maar is vooral zeer praktijkgericht met simulatie-oefeningen en rollenspel.

Woordvoerderschap en spreken in het openbaar

Veel mensen staan weigerachtig tegenover het geven van een interview voor de camera’s of tegenover spreken voor een vol auditorium. Het woord nemen op een congres of tijdens een persconferentie is voor velen ook al niet evident… Tijdens deze opleiding leert TWOONS technieken aan waarmee de deelnemers zowel naar vorm als naar inhoud gemakkelijker het woord zullen voeren. Bovendien schenken we tijdens deze opleiding ook aandacht aan het gebruik van de stem, de intonatie, de woordenschat en een overtuigende niet-verbale houding. Dit is een zeer praktijkgerichte opleiding met alle tools die u kunt gebruiken om een boeiend spreker te worden.

Mediatraining

Of u nu op zoek bent naar een mediatraining voor één of voor tien personen, TWOONS heeft de oplossing. Gedurende een halve of een volledige dag leren we de deelnemers de knepen van het vak aan. Onze mediatrainingen worden op maat van de opdrachtgever voorbereid zodat ze beantwoorden aan diens specifieke behoeften en doelstellingen. De training bestaat vooral uit oefeningen die gebaseerd zijn op realistische scenario’s. Omdat de oefeningen worden opgenomen kunnen we de deelnemers in real-time waardevolle feedback en tips geven. Met deze training krijgt u de effectiefste interviewtechnieken onder de knie, kan u uw boodschappen helder en met impact formuleren en creëert u een win-win situatie voor u en de media.

Efficiënte communicatie in het kader van customer service

Sales en customer care profielen moeten ook goed kunnen communiceren met hun klanten en prospecten. Met deze op maat gemaakte opleiding reikt TWOONS hen tools en middelen aan waarmee ze een betere interactie met hun klanten en prospecten in de hand kunnen werken. Tijdens deze opleiding zoomt TWOONS in op de verschillende sleutelelementen van relationele communicatie, op het belang van actief luisteren en op het doeltreffend weerleggen van klachten en tegenwerpingen.


Heeft u interesse in onze communicatie-opleidingen? Gevestigd vlakbij Halle maar zeer mobiel, zijn we altijd bereid om u te komen opzoeken, niet alleen in België, maar ook in Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Heeft u nog vragen voor ons? We staan tot uw beschikking, aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Top